Leie ut hytta? her er 4 ting du bør tenke på

I disse tider med høyere priser på strøm, økende inflasjon og høyere rente er alle ekstrainntekter kjærkomne. Hytta blir kanskje ikke brukt like mye som før, samtidig som kostnadene på den har økt.

Visste du at mange er interessert i å leie din hytte en helg eller en uke i ferien sin?

Hvis du ser etter tips på hvordan du kan dekke dine kostnader og tjene på hytten når den står ledig, så har vi samlet in tips til deg som ønsker å leie ut hytta di på en best mulig måte.

Det er fire faktorer du må tenke over:

  1. Synlighet
  2. Pålitelige leietakere
  3. Administrasjon – online betaling, kalender og automatisert adgang
  4. Automatisere tilgang til hytten

1. Synlighet

Kanaler for utleie som Finn.no og AirBnB gir deg god synlighet, søkemulighetene gjennom filtre og kart er omfattende. Noen kunder har opplevd at slike kanaler kan fordyre hytta betydelig og i tillegg skjer det at kalendre som skal vise når hytta er opptatt ikke alltid oppdaterer og krever ekstra handling av deg. Det betyr at det kommer henvendelser på leie av hytta når den allerede er opptatt, og kanskje også omvendt. Kanalen holder ikke hva den lover når det gjelder å forenkle administrasjon. Ofte hjelper den deg å gjøre hytta synlig, finne en leietaker og ta betaling øyeblikkelig, men det stopper der. Disse kanalene har ofte mange utleiere og brukere og dermed mye informasjon om erfaringer utleiere har med leietakere. Såkalte reviews som kan hjelpe deg å sile profiler med dårlig rykte. Sånn sett vil du oppnå god synlighet, finne verktøy som mer eller mindre hjelper leietakere å finne deg og du vil ofte kunne finne pålitelige leietakere. Men dette koster ofte mer enn det som føles rimelig, og i noen tilfeller fordyrer det hytteleien, så mye at kunden trekker seg.

2. Pålitelige leietakere 

Ett moderne bookingssystem vil være fordelaktig på alt dette, og ideelt kunne tilby å finne de «riktige leietakerne» og gjøre bookingen mest mulig automatisk. Her kan man også legge inn vilkår for leie som leietaker må godkjenne før leie.  I tillegg verifiseres leietakere med BankID eller Vipps.

3. Administrasjonsverktøy – bookingsystem 

Når du leier ut hytten gjennom finn.no eller andre kanaler, så vil du kanskje ha et godt bookingsystem som lar dine potensielle kunder finne ledig tid og betale online. Slik at du slipper mye korrespondanse og sløsing av tid. Ett moderne bookingsystem forstår dine behov for å kunne avstemme utleie med når du vil bruke hytta selv, hvordan du vil prise den med tilleggstjenester etc. Tilleggstjenester kan da være for ekstra seng/plass, sengetøy, ved, strøm, kano, fritidsbåt, badestue, til fiske osv.

Det finnes også bookingsystem der ute som er bygget opp på freemium modell, som i forbausende grad kan gi deg mange av verktøyene som du vil trenge når du skal leie ut – helt gratis! Mange hytteeiere bruker mye tid på å administrere hytta gjennom telefoner og mailer, skrive huskelister og det er en risiko for feil og misforståelser. Gibbs.no frigjør din tid til å tenke mer på hvordan du vil profilere hytta, optimalisere treff på din hjemmeside osv.  F.eks så har selskapet Gibbs AS utviklet ett bookingssystem som har tenkt gjennom alle sider ved kundereisen og gjør det enkelt for deg å legge ut en hytte til leie og deretter for interessenter å raskt leie den.

En lenke til annonsen din på Gibbs.no på din facebook-/ Instagramside der du pleier å profilere og markedsføre hytta, så kan interesserte enkelt sjekke ut når det er ledig, sende en forespørsel om å leie, eller leie øyeblikkelig og betale på f.eks Vipps. Gibbs kan også integrere bookingløsningen på din hjemmeside slik at det ser ut til at bestillingen skjer på ditt eget domene. Gjennom en iFrame er verktøyet klar til bruk og bestilling kan gjøres rett fra din hjemmeside.

4. Tips til digitale låser for hytter 

En digital lås, som for eksempel en nøkkel boks eller en nøkkelfri lås, gjør det mulig for leietakeren å booke hytte og deretter å låse opp og låse igjen hytten. Dette gjør inn- og utsjekking enkel og behagelig for leietakeren, og samtidig gir det utleier kontroll over tilgangen til hytten. disse låsene fungere uten strøm eller internett.

1. Nøkkelfri lås

2. Automatisere utleie med digital nøkkelboks 

Gratis bookingsystem 

Du kan velge blant flere typer kundereiser på Gibbs.no etter ditt behov, men hovedregelen er at hvis du vil håndtere betalingen selv så er bookingsystemet gratis. I en begrenset periode tilbyr vi ett tosifret antall nye kunder å prøve systemet gratis ut året mot å bare betale 3 % av leien (dette går ikke til oss men til betalingsløsningen Nets). Vi tilbyr helt gratis bookingsystem for hytte. Vi har en premium versjon også med integrasjon til låssystem. Da vil du kunne leie ut hytta med elektronisk kode, uten å være avhengig av internett.

Vil du vite mer om gratis bookingsystem for hytte. Se hvordan Gibbs AS har automatisert utleie for Maridalsveien : Selvbetjent utleie for Maridalsveien eller se hvordan et demo utleieobjekt fungerer på: gibbs.no

Vil du komme i gang? ta kontakt med oss her!

Pilotprosjekt Båtgruppa & Gibbs.no

Store båtplasser står ledige ukesvis om sommeren på marinaer og båthavner langs kysten vår. Hvis vær og vind i ukjent farvann ikke spiller på lag vet vi alle hvor verdifullt…

Les mer

Booking kalender for optimal utleiedrift

Booking kalender er avgjørende for å optimalisere utleiedriften. Enten du driver et idrettsanlegg, selskapslokale, hytte, badstue eller en annen type utleieobjekt, vil en booking kalender bidra til å organisere og…

Les mer